Denise Eygendaal

 

Vanaf het jaar 2000 is Dr. Eygendaal orthopedisch chirurg. De opleiding tot orthopedisch chirurg heeft zij gevolgd in Rotterdam, Den  Haag, Leiden, Denemarken en Boston.

Dr. Eygendaal is in 2000 aan de Rijksuniversiteit Leiden gepromoveerd op instabiliteit van het ellebooggewricht. Daarna heeft zij 5 jaar in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen gewerkt als bovenste extremiteit chirurg (schouder, elleboog, pols, hand).

Thans werkt ze in het Erasmus mc in Rotterdam. Het huidige aandachtsgebied is de bovenste extremiteit; ze is gespecialiseerd in aandoeningen van de elleboog en sportgerelateerde aandoeningen.

Op dit moment doet Dr. Eygendaal, in samenwerking met het A.M.C. en de universiteit van Amsterdam, wetenschappelijk onderzoek naar sportgerelateerde aandoeningen van de elleboog, elleboogprotheses, kijkoperatietechnieken en botbreuken rond de elleboog.

Naast de praktische werkzaamheden is zij nationaal gedelegeerde van de Europese Vereniging voor Schouder en Elleboog chirurgie, topsportconsulent voor de tennisbond, judobond , voor de wielrensport en atletiek. Daarnaast geeft ze nationaal en internationaal onderwijs over de elleboog en organiseert jaarlijks cursussen over elleboogchirurgie. Met meer dan 60 wetenschappelijk publicaties wil ze een actieve bijdrage leveren aan een aantal Nederlandstalige en Engelstalige leerboeken over de elleboog. Sinds 2011 is Dr. Eygendaal opleidingsbevoegd voor het opleiden van orthopedisch chirurgen.

In 2013 ontving zij de Anna-prijs, een vooraanstaande onderscheiding, Dit vanwege de eigenstandige, zelf ontwikkelde unieke onderzoeksprogramma voor en met patiënten met chronische aandoeningen van de elleboog. Op dit moment doet Dr Eygendaal wetenschappelijk onderzoek naar elleboogsprotheses , kijkoperatietechnieken en botbreuken rond de elleboog. Ze is nationaal gedelegeerde van de Europese Vereniging voor Schouder en Elleboog chirurgie, topsport consulent voor de tennisbond, judobond , voor de wielrensport en atletiek. Daarnaast geeft ze nationaal en internationaal onderwijs over de elleboog en organiseert jaarlijks cursussen over elleboogschirurgie.