Lex Boerboom

 

Lex Boerboom (1967) is sinds 2002 orthopedisch chirurg en staflid van de afdeling Orthopedie in het toenmalige Academische Ziekenhuis Groningen, tegenwoordig Universitair Medisch Centrum Groningen. Vanaf het begin is hij met name werkzaam als reumachirurg. Het zwaartepunt is daarbij gelegen in gewrichtsvervangingen. Tegenwoordig is door herverdeling van taken zijn aandacht vooral gericht op prothese-chirurgie van de knie en de elleboog. De prothesiologie van de elleboog wordt uitgevoerd in samenwerking met Carina Gerritsma, orthopedisch chirurg uit het nabije Martiniziekenhuis, waarbij de locatie van de behandeling afhangt van de voorkeur van patiënt en de complexiteit van de casus. Door deze samenwerking verzorgen zij de elleboog-prothesiologie voor Noordoost-Nederland.

 

Ook posttraumatische afwijkingen en sportletsels van de elleboog behoren tot zijn aandachtsgebied inclusief artroscopische ingrepen en bandreconstructies.

 

Naast zijn klinische activiteiten is hij werkzaam als medisch manager (chef-de-clinique) in het UMCG, gericht op processen rond kwaliteit en veiligheid en op ondersteuning van zorg met het elektronisch patiëntendossier.  

 

Verwijzing naar zijn spreekuur is alleen schriftelijk of digitaal mogelijk via huisarts of collega-specialist.