Marco van der Pluijm

Marco van der Pluijm is orthopaedisch chirurg sinds 2008. Hij is verbonden aan de St. Maartenskliniek te Nijmegen. De St. Maartenskliniek bestond in 2016  al 80 jaar en heeft een ruime geschiedenis op het gebied van orthopedie, reuma en revalidatie. Marco van der Pluijm is sinds 2008 gespecialiseerd in de elleboog chirurgie maar ook in schouder en pols/handklachten. Er is een ruime ervaring met elleboog protheses maar ook revisies van elleboog protheses. Daarnaast is de (arthroscopische) behandeling van complexe elleboog problematiek een speerpunt. De prothesiologie van de elleboog wordt amen met collega Ludo Penning uitgevoerd.
 
Van der Pluijm is sinds 2011 voorzitter van de bovenste extremiteit unit waarin inmiddels door 5 collega’s de schouder en elleboog behandelingen worden uitgevoerd. Binnen de Maartenskliniek is van der Pluijm actief in de opleiding van assistenten orthopedie en training van fellows orthopedie.
Tussen 2008 en 2016 is hij bestuurslid en penningmeester van de NERASS ( Nederlandse Reumachirurgie Vereniging) geweest. Sinds 2015 is hij bestuurslid en penningmeester van de schouder en elleboog werkgroep van de Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV).