Visie en ontstaan

 

De zorg is in Nederland aan het veranderen. Met de komst van de marktwerking krijgt de patiënt steeds meer een rol in het krachtenspel van de gezondheidszorg. De driehoek  patiënt (zorgvrager), professional (zorgaanbieder, zorgverlener) en betaalbaarheid (zorgverzekeraar en overheid) bepalen de organisatie en kwaliteit van de zorg.

 

Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is gebleken dat van de Nederlandse  bevolking van 25 jaar en ouder 23,2% pijnklachten van een of beide ellebogen, polsen of handen had. Hierbij werd bij 11,2% klachten van de elleboog gevonden.

 

Bij een derde van de personen met klachten werd verhindering in de uitvoering van normale dagelijkse bezigheden gevonden en bij één op de acht werd melding gemaakt van verzuim van werk. Bij bijna een derde van de personen met pijnklachten van elleboog, pols of hand was gedurende de afgelopen 12 maanden vrijwel voortdurende pijn. Hierbij gaf de meerderheid (55,5%) aan dat er regelmatig of af en toe terugkerende pijn was. Er werd door een derde van de personen die de afgelopen 12 maanden klachten hadden contact met de huisarts opgenomen.

 

 

Denise Eygendaal, orthopedisch chirurg, en Jelle Heisen, fysiotherapeut, hebben hun krachten gebundeld en zijn het initiatief Stichting Elleboogkliniek.nl gestart om de behandeling van de elleboogklachten in Nederland te verbeteren.

 

Het doel van elleboogkliniek.nl is ‘beste zorg’ te bieden. Er zijn verscheidene ontwikkelingen op het gebied van de orthopedie. Elleboogklachten worden echter nog steeds niet goed begrepen en efficiënt behandeld. Dit is duidelijk zichtbaar in de cijfers met betrekking tot het voorkomen van de klacht en de omvang van verzuim van werk. Er wordt nauwelijks op de elleboog gespecialiseerd door orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten. Elleboogkliniek.nl wil de elleboog interdisciplinair benaderen, waarbij een grote efficiëntieslag gemaakt kan worden in de behandeling van de klachten gemaakt kan worden.

 

Een uitgangspunt van Elleboogkliniek.nl is dat de winst behaald moet worden in kwaliteitsverbetering door het verspreiden van kennis en kunde bij verwijzers, orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten. Elleboogkliniek.nl voelt zich betrokken en verantwoordelijk om deze kwaliteitsverbetering tot stand te brengen. Door middel van regionale netwerken wil elleboogkliniek.nl met scholing en een jaarlijks symposium dit doel bereiken. In 2014 zullen deze netwerken meer vorm krijgen. Mocht er interesse bestaan en wilt u op de hoogte gehouden worden. Neem dan contact met ons op.

 

Neem contact op

Wil je een afspraak bij één van onze specialisten? Vul dan onderstaand contactformulier in.

 

  • DD dash MM dash YYYY
    Elleboogkliniek respecteert jouw privacy die valt onder de GDPR/AVG.